www.stationaryengineforum.net
Please log in , the forum is open to guests who are now able to view every section, feel free to become a member , you will then be able to post and reply to topics.

Norman T-300, lack of oil pressure

View previous topic View next topic Go down

Norman T-300, lack of oil pressure

Post by canuckT300 on Wed Nov 23 2016, 14:58

can anyone comment on the lack of oil pressure in a rebuilt T-300, after a strip down and rebuild we started it (quite easily) but found no oil pressure. we have gone through the manual and made adjustments as suggested. Does anyone have ideas or comments on trouble shooting this without tearing down again?
This is quite a rare engine in our area (Edmonton, AB. Canada) we know it is a 1945 model so assume it came here with the RAF as they had a WW2 training base not too far way.
Thanks
Doug

canuckT300

Posts : 4
Join date : 2016-03-25

Back to top Go down

Re: Norman T-300, lack of oil pressure

Post by astrocreep2000 on Sat Nov 26 2016, 08:26

Is the pressure gauge working? Could be something as simple as that

astrocreep2000
Expert
Expert

Posts : 71
Join date : 2012-05-12
Age : 43
Location : Eastleigh, Hampshire

Back to top Go down

T-300

Post by canuckT300 on Sat Nov 26 2016, 16:15

Thanks for the reply. gauge is good, all other test done. I am tearing down to review pump and reinstall. luckily it is small and easy.
Thanks again

canuckT300

Posts : 4
Join date : 2016-03-25

Back to top Go down

Re: Norman T-300, lack of oil pressure

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum